Друкувати
На цій сторінці ви знайдете добірку молитов до святого Антонія. Вони є даром, щоб допомогти зустріти Антонія в нашому повсякденному житті і, зокрема, заново відкрити в ньому наші стосунки з Богом. Святий Антоній як старший брат, який вислухає нас і допоможе знайти відповідь, правильний шлях. Через Ісуса Христа він має дар заступництва перед Батьком, приносячи Йому наші прохання і благання.

Святий Антоній Падуанський

Святий Антоній Падуанський

Список молитв до Святого Антонія:

  1. Молитва до Святого Антонія
  2. Молитва до Святого Антонія Падуанського за заступництвом та про заміжжя
  3. Молитва на 9 вівторків до Святого Антонія (дев’ятниця)
  4. Молитва до Святого Антонія про допомогу
  5. Безвідмовна молитва до Святого Антонія
  6. Молитва до Святого Антонія про загублену річ
  7. Подячна молитва до святого Антонія

Молитва до Святого Антонія

Святий Антонію, славний слуго і приятелю Ісуса Христа!
Ти мав честь пестити Його на руках, як дитя, і сьогодні втішаєшся ним у небесній країні. Складаю Богові подяку за всі ті благодаті й благодіяння, якими Ти обдарував мою душу.

Сьогодні я знову обираю Тебе моїм покровителем, заступником і вірним отцем.
Я міцно постановляю ніколи Тебе не покидати, не дозволяти ображати Твою славу, а тільки завжди Тебе шанувати й любити.

Прошу Тебе, візьми мене під свою опіку і допомагай мені в усіх моїх справах.
Не покидай мене, будь мені товаришем у дорозі до вічності, моїм заступником, захисником, моєю провідною зіркою як у житті, так і в годині смерті.
Амінь

Молитва до Святого Антонія Падуанського за заступництвом та про заміжжя

Святий Антонію, великий наш покровителю, прошу тебе покірно, з висоти своєї слави прийди до мене зі своєю допомогою. Ти допомагаєш усім, хто потребує Твого заступництва, тому прошу про допомогу. Не відкинь і моїх щирих прохань та прийди зі своєю поміччю в моїй печалі й труднощах. Ти сприяєш у пошуках загублених речей, охороняєш від злодіїв, опікуєшся подорожніми, полегшуєш страждання хворих, бідних і стривожених.

З надією прошу тебе про опіку, щоб завдяки їй я мала сильну віру, працювала над покращенням життя і помноженням благодаті.

Доручай мене Пресвятій Марії, Божій Матері, якій завдячуєш особливою допомогою в праці для спасіння людей. Ти знаєш усі мої слабкості й нещастя, знаєш найкраще, яке зло мене оточує і що я дуже потребую твоєї допомоги.

Святий Антонію, прошу тебе, аби помагав мені у житті і скеровував мене до Бога. Підтримуй всіх, хто звертається до тебе зі своїми потребами і проблемами. Нехай усі відчують твою опіку і дістануть твою допомогу — в ім’я Отця, і Сина, і Духа Святого. Амінь.

Читайте також: Молитва до Покрови щоб вийти заміж, Молитви про кохання, Молитва про заміжжя.

Молитва на 9 вівторків до Святого Антонія (дев’ятниця)

Вступна молитва

Вклоняємось Тобі, святий Антонію, славний наш заступнику. Покірно Тебе просимо, щоб Ти споглянув на нас з висоти своєї слави та прийшов нам на допомогу. Ти допомагаєш усім, хто просить про Твоє заступництво та благає про опіку. Не відкидай наших довірливих прохань та допомагай нам в наших турботах та клопотах. Твої шанувальники знають дієве заступництво святого з Падуї у пошуку загублених речей, охороні від злодіїв, опіці над подорожуючими, несенні полегшення в терпінні страждаючим, убогим та заклопотаним.

З довірою благаємо, зроби, щоб завдяки Твоїй опіці ми завжди мали міцну віру, працювали над поправою життя та примноженням освячуючої благодаті. Доручи нас Пресвятій Діві Марії, Матері Божій, якій Ти завдячуєш особливу допомогу в праці для спасіння людей. Ти знаєш, які ми слабкі та убогі, добре знаєш, яке зло звідусіль оточує нас і як сильно потребуємо Твоєї допомоги. Просимо Тебе, святий Антонію, щоб Ти нам в житті допомагав і скеровував нас до доброго Бога. Підтримуй всіх, хто звертається до Тебе в своїх потребах та турботах. Нехай усі відчувають Твою опіку та досвідчують Твоєї допомоги, поклоняючись Богу Отцю і Сину, і Святому Духові.
Амінь

Перший вівторок

О Святий Антонію! Ти, народжений у достатках, у шляхетному домі, почувши Божий заклик, зневажив і відкинув земні багатства. Щиро благаю, випроси для мене в Бога ласку наслідувати Тебе і не прив’язуватись до марнот цього світу. Випроси для мене ласку вірності Божому натхненню, яке щоденно закликає мене до покути.
Амінь

Другий вівторок

О преславний Святий Антонію, якого Церква нагородила почесним титулом “мученика прагнення”, випроси у Бога для мене ласку відкинути будь-яке самолюбство, щоб прагнути лише похвали Найвищого, сповнення його святої волі та спасіння своєї душі. Випроси для мене ласку радісно, з любов’ю і смиренням приймати усі накази Божого Провидіння.
Амінь

Третій вівторок

О Святий Антонію! Ти безжально умертвляв власне тіло, ставши мучеником покути. Я благаю Тебе, святий і милосердний мій Опікуне, випроси для мене у Бога ласку правдивого навернення та влий Духа покути у моє серце.
Амінь

Четвертий вівторок

О Святий Антонію! Ти є прикладом святої покори. Віднині прагну змінити своє попереднє життя й стати Твоїм ревним послідовником. Випроси для мене ласку полюбити покору й зненавидіти диявольську гордість.
Амінь

П’ятий вівторок

О великий Святий чудотворцю! Захоплююся Твоїм великим даром проголошення Божого Слова, яке наповнювало серця вірних великою любов’ю до Бога та ближніх. Мене ж палить сором за кожну пропущену Службу Божу і неуважність на ній, за те, що мало читаю Святе Письмо. О заступнику, випроси ласку Святого Духа, щоб я, читаючи Святе Письмо, розумів його, та щоб кожна Свята Літургія наближала мене до Бога.
Амінь

Шостий вівторок

О Святий Антонію! Твоя вірність Божій Волі є закликом до виконання святих намірів Божого Провидіння. Хвороби й страждання, що їх Бог посилає для добра моєї душі, сприймаю як випробування.
О Святий заступнику! Навчи мене з покорою приймати хвороби і життєві труднощі. Зміцни мою віру і випроси ласку витерпіти усе, що Господь на мене допустить.
Амінь

Сьомий вівторок

О Святий Антонію, пречудесна перлино чистоти! Як далеко мені до вершин Твоєї святості. Ти, сповнений полум’яним запалом рятувати душі, був пострахом для пекла. Розумію, що гріх, цей найстрашніший ворог моєї душі, погубить мене навіки, якщо Ти, Святий Антонію, не випросиш для мене ласку ненависті до гріха і відвернення інших від нього.
Амінь

Восьмий вівторок

О Святий Антонію! Мої вчинки так сильно відрізняються від Твоїх! Часто керуюся лише своїми почуттями. Прагну виправитися, але не знаходжу достатньо сили, щоб змінити своє життя. Тому гаряче благаю Тебе, мій Святий покровителю, змилуйся над моїм безсиллям і випроси у Бога ласку, щоб я завжди контролював свої почуття і керувався розумом і вірою.
Амінь

Дев’ятий вівторок

О Святий Антонію! Роздумуючи про Твою благословенну смерть, я прагну щасливо завершити своє земне життя з найсвятішими іменами Ісуса й Марії на устах, прагну втішатися з тобою радістю небесною. Святий мій доброчинцю й покровителю, прийми цю дев’ятницю, що на Твою честь відмовлена. Люблю Тебе всім серцем і вірю, що випросиш для мене у Бога світло й силу жити праведно, по-християнськи, осягнути славу небесну й втішатися з Тобою навіки.
Амінь

Молитва до Святого Антонія про допомогу

О Святий Антонію! Роздумуючи про Твою благословенну смерть, я прагну щасливо завершити своє земне життя з найсвятішими іменами Ісуса й Марії на устах, прагну втішатися з тобою радістю небесною. Святий мій доброчинцю й покровителю, прийми цю дев’ятницю, що на Твою честь відмовлена. Люблю Тебе всім серцем і вірю, що випросиш для мене у Бога світло й силу жити праведно, по-християнськи, осягнути славу небесну й втішатися з Тобою навіки.
Амінь

Безвідмовна молитва до Святого Антонія

О ласкавий і ніжний Святий Антонію, чиє серце завжди було повне співчуття до людей, прошепчи моє благання у вушко милого Дитятка Ісуса, Котрому подобалось спочивати у твоїх руках. А моє серце завжди буде вдячне тобі. Амінь.

Молитва до Святого Антонія про загублену річ (щоб знайти загублену річ)

Святий Антонію, проповіднику невичерпної доброти, Бог удостоїв тебе особливого дару – допомагати людям у поверненні втраченого. Прийди нині на допомогу мені і своїм клопотанням допоможи відшукати те, що я шукаю. Також випроси для мене живу віру, досконале підкорення дії благодаті, відвернення від мирської суєти і незгасне жадання невимовних утіх блаженної вічності. Амінь.

Подячна молитва до святого Антонія

Святий Антоній, славетний чудодій, батько бідних, втішник всіх хто у печалі. Ти завжди був готовий допомогти мені і підбадьорити мене. І ось уклінно я перед тобою, щоб висловити подяку мою. Прийми ж її, а разом з нею і обіцянку, що, повторюючи твій приклад, я завжди житиму в любові до Ісуса і до ближніх. Даруй мені й надалі прихильний захист твій і здобудь мені на завершення життя мого велику милість, щоб потрапив я на небо і разом з тобою сподобився прославляти милосердя Боже. Амінь.

читайте також: подячні молитви Українською

Рейтинг: 4.2 - 12 Голосов