Друкувати
Кожна людина в тій чи іншій ситуації звертається до Господа Бога з молитвою проханням про допомогу. І є дуже важливо після того як Господь вас почув, і ви отримали допомогу у ваших проханнях, подякувати всіх святих та Всевишнього. Для цього прочитати молитву подяки, саме такі подячні молитви ми підібрали на цій сторінці.

Зміст:

  1. Подяка Господу Богу
  2. Подячна молитва за прожитий день
  3. Подячна молитва за прожитий рік
  4. Молитва подяки за отримані ласки
  5. Подячна молитва після причастя

Подячні молитви Українською

Подяка Господу Богу (молитва подяки)

Я, Раб Божий (власне ім’я) дякую Тобі Господи за Твоє милосердя й Твої благодіяння. Подяка моя не має меж бо я смиренно будь-яку Твою волю приймаю і прославляю діяння Твої. Дякую за те, що полюбив Ти мене і сподобив стати гідним Тебе. Молю тебе про Твою подальшу підтримку. Даруй мені мудрість і душевну силу в прийнятті правильних рішень, дозволь встояти на істинний шлях і не піддатися спoкуcам і спoкуcам диявoльським. Збережи, Господи, віру в душі моїй і чистоту моїх помислів. Прояви людинолюбство Своє і даруй мене благами і милістю. Амінь.

Подячна молитва за прожитий день

Отче Небесний, дякую Тобі за сьогоднішній день, за те, що даруєш мені цей вечір, аби я міг знову зустрітися з Тобою. Дякую Тобі за благодаті сьогоднішнього дня, за радість і смуток, успіхи і негаразди, за все, що подарував мені, і те, що приготував. Прости мої гріхи та занедбання. Пригорни мене до свого Серця, щоб я міг вірно Тобі служити і прославляти Тебе у своєму житті. Амінь.

Пресвята Діво Маріє, оберігай мене цієї ночі від усякого зла. Святий Йосифе, опікуйся мною.

Лягаючи спати: Ісусе Христе, Тобі віддаю мій сон і відпочинок; оберігай мою душу і тіло. В Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Подячна молитва за прожитий рік

Господи Боже, Владико всього видимого і невидимого! Від Твоєї святої волі залежать усі дні й літа мого життя. Дякую Тобі, милосердний Отче, що Ти дозволив мені прожити ще один рік; знаю, що з приводу гріхів моїх я не гідний цієї милості, але Ти даруєш мені її з невимовного людинолюбства Твого.

Продовж іще милості Твої мені, грішному; продовж життя моє в чесноті, спокої, у здоров’ї, в мирі зі всіма родичами та у згоді з усіма ближніми. Подай мені достаток плодів земних і все, що необхідне для життя.

Перш за все, очисти совість мою, зміцни мене на шляху спасіння, щоб я, слідуючи ним, після багаторічного в світі цьому життя, перейшовши в життя вічне, удостоївся бути спадкоємцем Твого Небесного Царства. Сам, Господи, поблагослови цей черговий рік, який розпочинаю, і всі дні мого подальшого життя. Амінь.

Молитва подяки за отримані ласки

Господи Святий, Отче Всемогутній, Предвічний Боже, від Якого походить всякий дар довершений і всяке правдиве добро! Дякую Тобі за всі Твої добродійства, яких так багато подарував Ти мені, грішному, недосконалому і недостойному, та сердечно молюся до Тебе: позаяк тепер Ти милостиво вислухав мої молитви і виявив до мене Свою доброту, ласку і любов, так і назавжди виконуй мої добрі прохання і виявляй через мене велику Милість Твою до мого оточення та інших людей. Бо Ти – Щедрий і Чоловіколюбний Бог є, і я Тобі славу возсилаю – Отцю, і Сину, і Святому Духові, сьогодні, і повсякчас, і на віки вічні. Амінь.

Подячна молитва після причастя

Дякую Тобі, Господи Боже мій, що Ти не відкинув мене грішного, а сподобив стати учасником святощів Твоїх. Дякую Тобі, що сподобив Ти мене недостойного причаститися Пречистих Твоїх і Небесних Дарів. Але, Владико Чоловіколюбче, що задля нас помер, і воскрес, і дарував Страшні оці й Животворчі Тайни на добро й освячення душ і тіл наших, дай, щоб вони і мені стали на зцілення душі й тіла, на відігнання всякого супротивника, на просвітлення очей серця мого, на спокій душевних сил моїх, на віру неосудну, на любов нелицемірну, на повноту мудрости, на додержання заповідей Твоїх, на примноження божественної Твоєї благодати і Царства Твого осягнення; щоб цим усім у святині Твоїй збережений, завжди пам’ятав я благодать Твою і вже не для себе жив, а для Тебе, нашого Владики і Доброчинця.

І так, покинувши це життя в надії на життя вічне, вічний осягнув спокій, де не перестає голос тих, що святкують, і насолода безмежна тих, що бачать лиця Твого красу несказанну. Ти бо єси правдиве бажання і радість невимовна тих, що люблять Тебе, Христе Боже наш, і Тебе величає все творіння повіки. Амінь.

читайте також:

Рейтинг: 5 - 5 Голосов