Друкувати
Кожна обновка несе енергетику інших людей. Перед тим, як предмет виявився у нас, він пройшов через руки творців та продавців. Як результат — На вас чекають хвороби та можливі втрати, якщо енергетика у покупки – зі знаком мінус. Тільки молитва на освячення всякої речі здатна усунути негативні впливи сторонньої енергії.

Зміст:

  1. Молитва на освячення всякої речі
  2. Молитва на освячення меду
  3. Молитва на освячення паски
  4. Молитва на освячення верби
  5. Молитва на освячення води
  6. Молитва на освячення плодів, фруктів
  7. Молитва на освячення дому, нового будинку

Молитви на освячення

В яких випадках читається молитва на освячення

Православне християнство – одна з тих релігій, яка більшою мірою ототожнює людину з матеріальним середовищем. Церква дозволяє проводити обряди освячення за допомогою молитов практично будь-якої речі, яка супроводжує людське життя. Від нової квартири до найпростіших предметів побуту, найчастіше “Молитву на освячення всякої речі” читають при освяченні:

  • меду
  • всякої речі
  • паски
  • верби
  • маку
  • води
  • дому
  • фруктів
  • зілля
  • солі
  • ікони
  • речей
  • автомобіля (машини)
  • квартири
  • прапора
  • колива
  • оселі.

Молитва на освячення всякої речі (речей) текст

Творче і Сотворителю людського роду, дателю благодаті духовної, подателю вічного спасення! Сам, Господи, пошли Духа твого Святого з вишнім благословенням на оцю (називає річ), щоб вона, озброєна силою небесного заступництва, була для тих, хто захоче її вживати, помічною для тілесного спасення, і заступництва, і помочі. Бо ти благословляєш і освячуєш усе, і тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва на освящение всякой вещи текст на русском языке

Создатель и Творец человеческого рода! Податель духовной благодати, податель вечного спасения! Ты, Господи, сам ниспошли твоего Духа Святого с благословением свыше на эту вещь. Пусть она будет вооружена силой заступничества Небес для тех, кто желает ею пользоваться. Да будет она сильна для спасения тела и заступничества и помощи через Иисуса Христа, Господа нашего. Аминь.

Молитва на освящение всякой вещи текст на церковно-славянском

Создателю и Содетелю человеческаго рода, Дателю благодати духовныя, Подателю вечнаго спасения, Сам, Господи, посли Духа Твоего Святаго с вышним благословением на вещь сию, яко да вооружена силою небеснаго заступления хотящим ю употребляти, помощна будет к телесному спасению и заступлению и помощи, о Христе Иисусе Господе нашем. Аминь.

Молитва на освячення меду (маку) текст

Господи Ісусе Христе, дари Твої неосяжні й милості Твої невимовні, Твоя слава вражає і Ти твориш чудеса. Як колись Ти дією Святого Духа благословив Ізраїля, і медом наситив його від каменю, так само й нині, поглянь зверху на це створіння Твоє, і благословенням небесним благослови і освяти бджолині стільники, і від них мед, щоб був він вкрай корисним, щоб кожен, хто його вживатиме, прийматиме і споживатиме справді отримав здоров’я, і був ним насичений і був сповнений всякого блага.
Бо Ти даєш все для благополуччя, і Тобі славу віддаємо, з Безначальним Твоїм Отцем, і Пресвятим і Благим і Животворчим Твоїм Духом, нині і повсякчас, і навіки віків. Амінь.

Далі читаємо тричі:

Благословляється і освячується мед цей окропленням водою цією свяченою, в ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Молитва на освячення паски (пасок) текст

Владика Святий Отче Вседержителю, древній Боже, благоволи освятити хліб цей Твоїм святим духовним благословенням, щоб він був усім, хто споживає його, порятунком душі, на здоров’я тілесне і захист від усіх недуг, усякої ворожої підступності.

Милістю і щедротами Єдинородного Сина Твого, що з Ним благословенний єси, з Пресвятим і благим і животворящим твоїм Духом, нині та повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва на освячення верби текст

Господи Боже наш, що сидиш на херувимах, Ти підніс силу Твою І послав Єдинородного Сина Твого, Господа нашого Ісуса Христа, спасти світ хрестом, Погребінням і воскресінням Своїм – Його, що прийшов до Єрусалима На вільні страждання, сьогодні люди, Які сидять у темряві й тіні смертній, зустріли, Взявши, як знамено воскресіння, віття дерев І віття пальми. Сам, Владико, збережи й охорони і нас, Що віття це за прикладом тих У цей передсвятковий день несемо в руках. Щоб, як ті народи й діти викликували Тобі: Осанна! – так і ми в піснях і співах духовних Досягли животворчого триденного воскресіння В Тому Самому Христі Ісусі, Господі нашім. З Ним Ти благословенний з Пресвятим і Благим, І Животворчим Твоїм Духом нині і повсякчас, і на віки віків.

Далі тричі покропити свяченою водою гілля верби, та прочитати:

Благословляються і освячуються верба і віття це окропленням водою цією свяченою, в ім’я Отця і Сина, і Святого Духа. Амінь.

Молитва на освячення води текст

Господи Боже, чудеса творить щогодини! Почуй рабів Твоїх, і освяти воду оцю, даруй їй благословення силу позбавлення від всілякої хвороби й напасті. Освяти воду оцю, даруй силу їй нести бісам погибель, безбожників напоумлення і радість праведним. Освяти воду оцю на виконання всякої корисної потреби рабами твоїми. Для освячення помешкань, від болячок зцілення, позбавлення від підступів лукавого і убережении душі від згубних пристрастей. Нехай буде благословенне і прославлене ім’я Твоє, Господи! В ім’я Отця, Сина і Духа Святого, як відтепер, так і на віки віків (тричі перехрестити воду при вимові цієї фрази). Амінь.

Молитва на освячення плодів, фруктів

Господи Боже, Створителю Всесвіту, Ти даєш росу з Неба й удобрюєш землю, щоб вона родила щедрий урожай. Ти, даючи добру погоду і животворний дощ чиниш так, що земля приносить щедрі плоди. Твоїй Святій Величі складаємо подяку за ці зібрані плоди землі. У Своїй Милості поблагослови ці плоди і вчини так, щоб Твої люди завжди складали подяку за отримані від Тебе дари. Через ці дари Своєї Милості Ти сповнив прагнення Твоїх вірних. Вчини так, щоб ми постійно прославляли Твоє Милосердя і, використовуючи земні багатства, завжди шукали вічного блага. Нехай убогі й нуж-денні, споживаючи щедрі плоди урожайної землі, прославляють Твоє Ім’я, через Ісуса Христа, Господа нашого. Амінь.

Молитва на освячення дому, нового будинку

Ти, Господи, Боже Всесвіту, поблагослови цей будинок, бо Твій Син – Ісус Христос, заради нас став людиною і залишив нам приклад, як ми повинні виконувати Волю Твою, навчив нас у кожній справі звертатися до Тебе. Поглянь з любов’ю на цей будинок і обдаруй його щедрим Своїм Благословенням. Вислухай молитви, які ми підносимо до Тебе разом з усіма домашніми, дай їм миру й радості у Святому Духові, підтримуй їх в усіх їхніх починаннях, захищай їх від усяких небезпек, збережи їх від оманливої надії тільки на земні блага та навчи їх розуміти, що тільки Ти один – наша мета і що тільки Ти даєш вічне життя.

Сьогодні на будинок цей зійшло Благословіння Всемогутнього Бога. Тож нехай Його мир і спокій увійшовши в нього, наповнять серця всіх його мешканців. Нехай перебуває з вами Всемогутній Бог, Отець, і Син, і Святий Дух, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

Здавалося б, що 21 століття вже давно відійшло від необхідності сподіватися на удачу або містичну дію. Однак, незважаючи на це, люди все частіше обзаводяться талісманами, оберегами тощо. Але жоден оберіг не зрівняється за силою дії з освяченою річчю.

Обряд освячення того чи іншого предмета за допомогою молитви — це дуже серйозний процес, який повністю поглинає людину, яка проводить сам обряд, з’єднуючи та спрямовуючи силу, даровану Всевишнім у той об’єкт, який людина освячує.

Рейтинг: 5 - 8 Голосов