Друкувати
Сім’я нескінченно дорога людині, вона є для неї “малою церквою”. Тому молитва за сім’ю і дім про сімейний добробут та сімейне щастя займає важливе місце у житті кожного християнина. На жаль, не завжди все складається добре. Трапляються негаразди, загрожують коханню зради, чи хвороби будь-кого з сім’ї, наприклад, алкоголізм батька чи сина. Але якщо віруючі батьки та діти звертаються за допомогою до Господа, Пресвятої Богородиці та святих угодників – немає сумнівів, що все складеться якнайкраще.

Молитва за сім'ю і дім

Список з 14 сильних молитв за сім’ю і дім:
  1. Молитва за сім’ю і дім
  2. Чудотворна молитва за сім’ю
  3. Молитва за сім’ю і дім до Богородиці Діви Марії
  4. Молитва за навернення чоловіка в сім’ю
  5. Сильна молитва за чоловіка
  6. Молитва за чоловіка щоб не пив
  7. Молитва про благословення сімейного життя
  8. Молитва за мир у сім’ї
  9. Прохання милості Божої для Молодої Сім’ї
  10. Молитва про зростання Божої любові в сім’ї
  11. Молитва за родину
  12. Молитва на благословіння сім’ї (коротка)
  13. Сильна молитва від сварок в сім’ї
  14. Молитва за збереження сім’ї (щоб зберегти шлюб)

Молитва за сім’ю і дім (молитва за сімейне щастя)

Боже, Творче людей та їхній милосердний Цілителю, Ти благословив, щоб сім’я, створена подружнім союзом, стала образом союзу Христа і Церкви. Молимо Тебе: подаруй Своє благословення цій сім’ї, яка зібралася в Твоє Ім’я. Нехай у ній перебувають любов, єдність, палання духа, ревність у молитві, турбота одне про одного та про всіх нужденних братів. Господь Ісус Христос, який жив у Назареті разом зі своєю Родиною, нехай завжди перебуває у цій сім’ї, береже її від усякого зла та допомагає нам бути єдиним серцем і єдиною душею на віки віків. Амінь.

читайте також: молитви на щастя.

Чудотворна молитва за сім’ю текст

Владичице Преблагословенная, візьми під свій покров сім’ю мою, всіли в серця чоловіка мого (дружини моєї) І чад наших світ, любов і беззаперечність всьому доброму, не допусти нікого з сім’ї моєї до розлуки і тяжкого розставання, до недоцільних хвороб і передчасні і раптові смерті.

А будинок наш і всіх нас, що живуть в ньому, збережи від огненнаго запалення, воровскаго нападу, всякого злого обстоянія, і страхування, і диявольскаго мани.

Та й ми купно і окремо, явно і потаємно будемо прославляти Ім’я Твоє святе завжди, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва за сім’ю і дім до Богородиці Діви Марії текст

О, Преблагословенна Мати Воплоченого Слова і наша Найсолодша Матір! Я тут, у Престола Небесної Благодаті та біля Твоїх стіп, з відкритим серцем і любов’ю, благаю: нехай за Твоїм заступництвом всемогутній Господь Своєю милістю і любов’ю вселить в серце мого чоловіка (ім’я) і моїх дітей (імена), моїх онуків (імена) мир, любов і потяг до всього доброго і праведного, тверде бажання і намір слідувати за Божою правдою і волею.

Ублагай Твого Божественного Сина не допустити нікого з моєї сім’ї до розлучення і тяжкого розтавання, до тяжких і невиліковних хвороб, до передчасної і наглої смерті. Нехай наш дім і всі ми, хто проживаємо в ньому, будемо захоронені від пожежі і повені, від нападу злодіїв і ворогів, від всяких та різних злих і небезпечних обставин, нечистого і заздрісного ока та язика.

А ми будемо прославляти й дякувати Богові та ублажати й шанувати Твоє святе Ім’я – нині, і повсякчас, і навіки віків. Амінь.

Молитва за сім'ю і дім

Молитва за навернення (повернення) чоловіка в сім’ю

Милосердний Боже, молю Тебе, Господи наш Ісусе Христе і вся Пресвята Трійця, через заступництво Пречистої Діви, Матері Божої, і всіх Господніх Святих мучеників і праведників, прихилися до смиренного благання зажуреної жінки й наверни мого чоловіка (ім’я) на добру – Твою, Господи, дорогу чесного й побожного життя. Просвіти його розум і його серце, нехай він покине свої злі звички й погані грішні намагання, нехай стане знову прихильним до мене й дітей і живе чесно й тверезо – зі страхом Божим.

Зглянься, всеблагий Боже, на мене, засмучену й у розпачі, зглянься на моїх невинних дітей, поверни через Свою доброту і милосердя мені чоловіка, а дітям – батька, Христовій Церкві – її заблуклого сина, щоб ми разом жили мирно, чесно й у злагоді і всі разом правдиво прославляли й хвалити Ім’я Боже. Амінь.

Сильна молитва за чоловіка

Господи, Отче мій небесний, прошу тебе допомогти моєму чоловікові знайти і виконувати його призначення. Благослови його роботу, нехай вона приносить йому успіх і фінансове процвітання. Нехай він отримує задоволення, виконуючи свою роботу! Нехай його поважають і цінують люди. Відкрий йому серце, Господи, щоб все, що він робив, збігалося з твоїм божественним задумом. Дай йому оптимізму, Господи, даруй енергію і силу, щоб він у радості трудився на благо собі і всьому суспільству. Допоможи йому радіти успіхам і цінувати досягнуте. Нехай кожен його крок і подих буде спрямований назустріч Тобі, Господи!

Благослови його на його шляху! Допоможи йому набути впевненості і відкрий перед ним двері майбутнього Захисти його, Господи, від усіх ворогів і недоброзичливців! Допоможи йому рости і вдосконалюватися! Я молюся, Господи, про те, щоб я могла бути гідною супутницею своєму чоловікові! Щоб могла підтримувати, радувати і надихати його на нові звершення! Нехай наш союз буде міцний і угодний Тобі! Дякую тобі, Господи, за все, що Ти нам даруєш і віддаюся волі Твоїй святій! Будь благословенний, Господи, на віки віків! Амінь!

Молитва за чоловіка щоб не пив (молитва щоб чоловік не пив від алкоголізму)

О, премилосердная Владичице! До Твого заступництвом нині вдаємося, молінь наших не презри, але милостиво почуй нас – дружин, дітей, матерів і тяжкою недугою пианства одержимих і того ради від матері своєї – Церкви Христової і спасіння отпадающих, братів і сестер і сродник наших зціли. О, милостива Мати Божа, торкнися сердець їх і скоро возстави від падінь гріховних, до рятівного стриманості приведи їх. Умоли Сина Свого, Христа Бога нашого, хай простить нам гріхи наша і не відверне милості Своєї від людей Своїх, але нехай зміцнить нас у розсудливості та цнотливості. Прийми, Пресвята Богородице, молитви матерів, про чад своїх сльози проливають; дружин, про мужех своїх ридаючих; чад, сірих і убогих, заблуждшими залишених, і всіх нас, що до ікони Твоєї які припадають. І нехай прийде сей крик наш, молитвами Твоїми, до престолу Всевышняго. Покрий і виконай нас від лукаваго ловления і всіх підступів вражиих, в страшний ж годину результату нашого допоможи пройти непреткновенно повітряні митарства, молитвами Твоїми позбав нас вічного засудження, так покрыет нас милість Божа в нескінченні віки віків. Амінь.

Молитва про благословення сімейного життя

Боже всеблагий і милосердний, Твоїй опіці ми ввіряємо наші сім’ї, домівки та усе, що маємо і чим володіємо. Благослови нас, охорони від зла й небезпеки, збережи від нещасть і укріпи нашу віру та любов. У печалі й стражданні даруй надію. Вчини, щоб ми завжди перебували в єдності з Тобою. Через Христа, Господа нашого. Амінь.

Молитва за мир у сім’ї

Улюблений Ісусе, пророки називали Тебе Князем миру.
Ангели також проголосили мир людям, коли Ти народився.
Ти помер на хресті, щоби примирити Бога і людей. А найціннішим плодом Твоїх Страстей був мир, який Ти передав апостолам у день воскресіння. Ти наказав їм нести мир до кожного дому, до якого вони увійдуть.
Дай нам також мир, якого світ не може дати.

Даруй, щоб кожен з нас у цій сім’ї зміг зберегти цей мир, аби спокій і Твоя любов панували посеред нас.
Твоє Божественне Провидіння вчинило з нас сім’ю і в таїнстві Подружжя об’єднало нас святими узами. Дай нам благодать любові і піклування про нашу сім’ю. Вбережи нас від усілякої ненависті й нетерпеливості, сварок, бійок та недовіри.

Боже миру і любові, дай, щоб ми могли втішатися справжнім сімейним миром усі дні нашого життя і в майбутньому осягнути істинний мир у Твоїй вічній славі. Амінь.

Прохання милості Божої для Молодої Сім’ї

Боже наш, Ти, що промовляв через пророків і обіцяв просвітити всі народи, Ти не хочеш, щоб створені люди залишилися без спасіння. Ти дав закони через вибраного Тобою апостола Павла, щоб чоловік і дружина, які разом живуть у вірі, все на Славу Твою творили і благословляли Ім’я Твоє. Покрий їх побожністю і чистотою, утверди в добрих ділах, через утвердження у вірі й молитві. Поблагослови, Господи, рабів Твоїх і подай їм милість, щоб вони жили згідно Заповітів Твоїх і в добрих ділах успіхів досягли, Тобі бажаних, на віки віків. Амінь.

Молитва про зростання Божої любові в сім’ї

Господи Ісусе Христе, Ти є істинним Богом і справжньою людиною, що прийшов у цей світ, щоб явити своє милосердя і дати приклад любові. Заради нас Ти зазнав страждання і приниження та помер на хресті. Ти – істинна Любов, а любов «довго терпить, любов милосердиться, не заздрить, не возноситься, не гордиться, не поводиться непристойно, не шукає свого, не спалахує гнівом, не задумує лихого, не радіє з несправедливості, а радіє з істини; все переносить, усьому довіряє, в усьому надіється, усе перетерпить. Любов ніколи не минає. Хоч існують пророцтва, та припиняться; хоч є мови, та замовкнуть; хоч є знання, та зникне» (1 Кор 13, 4-8).

Здійснивши своє перше чудо в Кані Галілейській, Ти явив себе і благословив подружній зв’язок як осереддя любові. Тому благаємо Тебе: наповни наші серця Тобою, щоб уже жили не ми, а Ти жив у нас, щоб ми могли любити одне одного так, як Ти нас любиш, а наша сім’я хай стане вогнищем християнських чеснот. Навчи нас чути і розуміти одне одного, підтримувати себе взаємно у важку хвилину; бути єдиною Христовою спільнотою, де лунатиме Твій голос. Амінь.

Молитва за родину (молитва за здоров’я рідних, сестру)

Милостивий Господи, Ісусе Христе, який захотів провести довгі роки Свого земного життя в назаретській Родині, благаю Тебе, поблагослови мою дорогу родину: батька, матір, братів, сестер, всіх рідних і близьких. Зішли їм милість, щоб всім серцем любили Тебе, охорони від нещасть, диявольських спокус і всякого лиха. Подай згоду моїй родині, бо згода це великий Твій дар. Допоможи її членам щиро любити один одного надприродною Божою любов’ю, яка осолоджує прикрощі земного життя. Будь з нами в годину смерті, щоб з Твоєї милості вийшли ми з цього світу та пішли до Неба навіки прославляти Тебе. Пресвята Богородице Маріє, наша Мати і взірець для кожної родини, будь завжди з моєю дорогою родиною. Амінь.

Молитва на благословіння сім’ї (коротка)

Від Тебе, Господи, ми отримуємо всі благі дари. Благослови нашу сім’ю, нехай будуть усі члени нашої сім’ї довподоби Тобі, нехай царює в ній мир і християнська любов. Амінь.

Сильна молитва від сварок в сім’ї

О великий Архистратиже Божий архангела Варахііле! Стоячи перед Престолом Божим і звідти приносячи благословення Божого в доми вірних раб Божих, випроси у Господа Бога милосердя і благословення на доми наша, нехай благословить Господь Бог нас і примножить достаток плодів земних, і подасть нам здоров’я і порятунок, у всьому благий поспешеніем, і на ворогів перемогу і подолання, і збереже нас на многая літа, завжди. Нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва за збереження сім’ї (молитва за збереження шлюбу)

Небесний Батьку,

Дякую Тобі за подарунок, який Ти дав мені в моєму чоловікові (моїй дружині). Мій погляд так часто затуманений його помилками і слабкостями, що я забуваю цінувати його за те, ким він є. Прости мене за те, що сприймаю його як належне. Ти довірив мені піклуватися про серце моєї половинки так, як це не може ніхто інший, і дякую Тобі за таку честь. Наповни мене знову Твоєю любов’ю до мого чоловіка.

Прошу Тебе, благослови мене особливою здатністю бачити мого чоловіка (мою дружину) так, як Ти бачиш його. Допоможи мені цінувати його, як Ти. Прости мене за спроби перетворити свою половинку в людину, якою хочу бачити його я. Допоможи мені бачити те, як ти дієш у його житті і підтримувати цю роботу, наскільки це мені під силу. Допоможи мені радіти кожному крокові, який робить моя половинка до того, щоб стати людиною, якою Ти його створив бути.

Дай мені розуміння і відкрите серце, щоб по-справжньому чути те, що хоче мені сказати мій чоловік (моя дружина). Під час сварки допоможи мені стримувати при собі моє судження, поки я повністю не зрозумію його. Дай мені сміливість і мудрість проходити непрості розмови і завжди прагнути до того, що краще не для мене, а для нашого шлюбу.

Допоможи мені розглядати розчарування і конфлікти між нами, як можливість краще зрозуміти свій характер і попросити Тебе виправити в ньому все, що необхідно. Покажи мені, якою я повинна бути в час наших стосунків. Використовуй мене в житті мого чоловіка, як Ти хочеш. Я закликаю Твій Святий Дух, щоб Він мав абсолютний вплив на моє серце і серце мого чоловіка.

Дорогий Господи, будь Тим, Хто тримає нас разом. Оточи наш шлюб і наш будинок Своїм захистом від всього, що хоче зробити ворог, щоб роз’єднати нас. Зруйнуй стіни між нами і покажи мені, що я можу зробити, щоб сприяти цьому. Поглиблювати близькість між нами. Допоможи нам наблизитися один до одного і одночасно до Тебе.

Я прошу Тебе виконати ту мету, яка є у Тебе для нашої сім’ї. Зціли нас там, де ми потребуємо зцілення. Зміни нас в тому, в чому ми потребуємо зміни. Наповни наш шлюб і наш будинок Твоєю божественною присутністю, миром і радістю.

Амінь!

Рейтинг: 5 - 11 Голосов