Друкувати
Тривога та страх бувають як з причинами та і без видимих ​​причин. Поки людська природа пошкоджена гріхом, усі ми часом відчуваємо напади страху та тривог. Страх – це наслідок гріхопадіння, а це означає те, що причина будь-якого страху має духовну основу. Саме тому взивання до Господа молитви від страху і тривоги та очищення душі є найбільш дієві та правильні, на відміну від прийняття будь-яких “диво пігулок від тривог”.

Потрібно пам’ятати і те, що антипод страху – це кохання. У кому живе кохання, в тому немає страху. Якби в людині не було наслідків гріхопадіння, то в ньому не було б і страху, а було б лише одне кохання.

молитва від страху і тривоги

Список молитв від страху, переляку, тривоги, депресії:

  1. Молитва від страху і тривоги
  2. Сильна молитва від страху (молитва від переляку немовляти)
  3. Молитва від страху дитини
  4. Молитва для дітей від страху
  5. Молитва від розпачу та від нечистих помислів
  6. Молитва від страху до Матрони Московської
  7. Молитва від депресії
  8. Молитва проти самотності Миколаю Чудотворцю

Молитва від страху і тривоги

Господи Ісусе Христе, Ти звільнив нас, щоб ми стали вільними. Дякуємо Тобі, що Ти перетерпів за нас страждання і смерть, аби ми стали Божими дітьми, Твоїми друзями, братами і сестрами. Дякуємо Тобі, що Ти нас запросив бути достойними Божими дітьми. Дай, щоб ми були достойні цього кожного дня. Даруй нам свободу, щоб ми могли вільно іти цим світом. Звільни нас від будь-якого страху, страху минулого, страху майбутнього. Не допусти, щоб наше майбутнє було тягарем, який заважає нам іти далі. Звільни нас від кожного страху, який глибоко укорінився в наших серцях і душах. Доторкнися до нас, Господи, поглянь на нас і зціли нас. Звільни нас від страху смерті.

Ми боїмося прийняти своє життя, воно здається нам важким і нестерпним. Звільни нас від страху хреста. Допоможи нам, щоб кожен з нас зумів прийняти свій хрест і піти слідом за Тобою. Нехай ми не боїмося ні зла, ні гріха, ні смерті, ні суму, ні інших людей, ні друзів, ні ворогів. Нехай ми відважно йдемо по нашому життю, вільно, з піднятими головами. Навчи нас, Господи, як отримати свободу. Звільни нас із рабства наших емоцій, турбот і страхів. Не допусти, щоб ми боялися інших, щоби ми були зв’язані тим, що інші від нас очікують. Дай, щоб ми в своєму житті здійснювали Твої наміри відносно нас.

Допоможи нам, Господи, щоб ми здійснили той план, який Ти маєш стосовно нашого життя. Страх змушує нас дивитися на життя із злого боку, збільшувати проблеми, діяти поспіхом, зі злобою. Зі страхом в наших серцях зароджується ненависть і насильство. Звільни нас, Господи, від страху, з якого народжується насильство, нетерпимість, ревність і непевність. І даруй нам, Господи, страх Божий, який є справжньою любов’ю по відношенню до Тебе. Святий Іван каже: «В любові немає страху». Даруй нам, Ісусе, свою Любов, яка переможе кожен нас страх. Амінь.

Сильна молитва від страху (молитва від переляку немовляти)

Господь, пастир мій, допоможи вигнати ворога з раба Божого (ім’я вашої дитини). У тілі і душі оселився біс, що не дає життя моєму чаду. Не допусти, Боже, щоб він поруч з ним стояв, кров його пив, по кістках його ходив і сміливість його ламав. Нехай вийде сатана, лякаючий малюка мого, і повернеться назад в болота, під землю, туди, де Сонце не сходить, а люди не ходять. З твоєю допомогою, Господи, ми виганяємо його, проганяє і всіх сил диявольських позбавляємо. Хай буде з нами заступництво Боже на віки віків. Амінь

Ця молитва підходить як для дорослих так і немовлят.

Молитва від страху дитини (молитва від переляку у дітей)

Благаю Тебе, Господи, визволи моє дитя від переляку випадкового, насланої і надзвичайного. Уймі тремтіння тілесну і скутість душевну. Очисти переляк від чиїхось рук, від злісних очей, від грубих фраз. Як віск плавиться, так все страхи поменшало. Як страх на віск отольется, відразу боязнь забереться. Нехай буде так. Амінь.

Молитва для дітей від страху (молитва за дитину яка боїться)

Всемогутній Боже! Час Твоєї Слави настав: змилосердься наді мною і позбав мене великого нещастя. На Тебе покладаю мої надії, бо сам я є немічним. Допоможи мені, всеблагий Боже, і визволи мене від страху. Господи, помилуй, зціли і спаси мене. Амінь.

Молитва від розпачу та від нечистих помислів

Владико Господи, Боже мій, в руках Твоїх є доля моя. Спаси мене Сам по Милості Твоїй, не дай мені загинути в гріхах моїх і не допусти, щоб я підкорився тілу, яке осквернює душу мою. Бо я є Твоїм творінням , не забувай про витвір Рук Твоїх, не віддаляйся від мене, змилосердися наді мною, щоб не було мені соромно за діла мої, не покидай мене, Господи, бо я є немічним, і тому до Тебе, Покровителя, мого Бога прибігаю: зціли душу мою, бо я згрішив перед Тобою. Спаси мене з ласки Твоєї, бо Ти піклувався про мене від юности моєї. Нехай посоромляться ті, хто хоче мене віддалити від Тебе через грішні вчинки, непристойні думки, гріховні спомини. Віддали від мене всяку розпусту, надмірні пороки. Бо тільки Ти один є Святим, один є Кріпким, один є Безсмертний. Ти у всьому незрівнянну могутність маєш, від Тебе всім дається сила проти диявола і воїнів його. І Тобі належить всяка слава, честь і поклоніння, Отцю, і Сину, і Святому Духові, нині, і повсякчас, і на віки віків.
Амінь

Молитва від страху до Матрони Московської

Блаженна Стариця Матрона Московська, допоможи мені впоратися з переляком і очисти мою душу від бісівської немочі. Амінь.

Молитва від депресії

О Христе, коли темрява звідусіль і ми бачимо свою слабкість і безпомічність, яви нам свою присутність, свою любов і свою Силу. Обдаруй нас досконалим упованням на Твою турботливу любов, на Твою міць, яка здатна нас укріпити, аби ніщо нас не лякало і не хвилювало. Твоя близькість дозволить нам побачити Твою руку, Твою мету, Твою волю в усьому.

Молитва від самотності Миколаю Чудотворцю

Святий Божий угодник, великий Микола Чудотворець! Взиваю до тебе, заступнику пригноблених, захиснику слабких, помічнику просять! Почуй моє сердечне звернення до тебе, прийми молебні слова, святощі в хвилину душевної тяжкості! Допоможи мені, рабі (-у) Господньої (-ему), позбутися від зневіри самотності! Нехай щира молитва буде свідченням моєї віри і надії на тебе, святий отче Миколаю. Дні мої виконані сумом і печаллю. Самотність хробаком точить серце, спаси раба (-а) Божу (-його)! Заступайся перед Всевишнім, святитель, щоб послав він мені споріднену душу. Нехай словами моїми й благанням кожного часу твоїм про мене дарує Господь мені сімейну радість, щоб залишок життя земного прожити в благочестивому шлюбі разом з чоловіком (- ой). Святий Миколай Чудотворець, найсильніша молитва промовляється мною з щирими почуттями, на тебе бо уповаю і на Господа нашого. Ти допомагаєш стражденним, визволи і мене, рабу (-а) Божу (-його), від страждань спустошеності. Яви диво, яких сила-силенна ти створив за життя і після неї! Наповни серце е сімейним щастям. Во славу Трійці святий і Богородиці! Амінь! (3 рази)

читайте всі молитви Миколаю Чудотворцю.

Рейтинг: 4.5 - 14 Голосов