Друкувати
Причастя вважається у Православній Церкві найважливішим таїнством, оскільки воно поєднує віруючого з Христом. Причастя потребує підготовки тілесної та душевної. Як готуємо дім до приходу дорогого гостя, так і тіло своє повинні очистити для прийняття Святих Дарів. На допомогу православному є піст – він зміцнює тіло і молитви перед сповіддю та причастям для збільшення душевних сил.

Молитви перед сповіддю та причастям

Молитви перед сповіддю та причастям

Список молитв перед сповіддю та причастям:

  1. Молитва перед сповіддю православна
  2. Молитва перед сповіддю та причастям
  3. Молитва перед причастям
  4. Молитва Вірую перед сповіддю
  5. Молитва для жінки перед Сповіддю
  6. Молитва після Сповіді

Молитва перед сповіддю православна текст

Господи Боже Милосердний, не знаю, як сьогодні смію стати перед Твоїм Святим Образом. Ти обдарував і обдаруєш мене завжди Своїми Щедротами та Ласками, а я, невдячний, ображаю Тебе гріхами своїми. Але сьогодні, Господи, хочу щиро навернутися й Тебе випросити, щоб гнів Твій справедливий не впав на мене, через мою прив’язаність до гріхів. Дай мені, Господи, силу й пам’ять пригадати собі всі провини мої й висповідатися сьогодні та покаятися. І дай мені, Благий, Мудрість, щоб я ніколи вже не образив Тебе ні ділом, ні словом, ні думкою. Дай мені, Господи, глибокий жаль за гріхи й тверде переконання ніколи вже не ображати Тебе. Амінь.

Молитва перед сповіддю та причастям текст

Слава Тобі, Боже! Слава Тобі, Боже! Слава Тобі, Боже! Дякую Тобі, Господи Боже мій, що Ти не відкинув мене грішного, а сподобив стати учасником святощів Твоїх. Дякую Тобі, що сподобив Ти мене, недостойного, причасттися Пречистих Твоїх і небесних Дарів.

Але, Владико Чоловіколюбче, що задля нас помер єси і воскрес і дарував Страшні оці і Животворчі Тайни на добро й освячення душ і тіл наших, дай, щоб вони і мені стали на зцілення душі й тіла, на відігнання всякого супротивника, на просвітлення очей серця мого, на спокій душевних сил моїх, на віру неосудну, на любов нелицемірну, на повноту мудрості, на додержання заповідей Твоїх, на примноження Божественної Твоєї благодаті і Царства Твого осягнення; щоб цим усім у Святині Твоїй збережений, завжди пам’ятав я благодать Твою і вже не для себе жив, а для Тебе, нашого Владики і Доброчинця.

І так, покинувши це життя в надії на життя вічне, вічний осягнув спокій, де не перестає голос тих, що святкують, і насолода безмежна тих, що бачать лиця Твого красу несказанну. Ти бо єси правдиве бажання й радість невимовна тих, що люблять Тебе, Христе Боже наш, і Тебе величає все творіння повіки. Амінь.

Молитва перед причастям

Вечері Твоєї Тайної, Сину Божий, причасником мене сьогодні прийми, бо ворогам Твоїм тайни не розповім і цілування не дам Тобі, як Іуда, але, як розбійник, визнаю Тебе; пом’яни мене, Господи, у Царстві Твоїм. Нехай не на суд і не в осуд буде мені причастя Святих Твоїх Таїн, Господи, а на зцілення душі й тіла. Амінь.

Молитва перед святим причастям православна друга

Господи, Боже наш, знаю, що я негідний (негідна) і неприготований (неприготована), щоб міг ти достойно ввійти під покрівлю дому душі моєї, бо вся вона – пуста й упала, і не маєш у мені гідного місця.

Однак молю тебе, Ісусе:

як ти, зійшовши з висоти небесної, понизив себе задля нас – так знизись і сьогодні до мене, негодного (негідної);

як ти зволив замешкати у вертепі, в яслах нерозумних звірят – так увійди, Ісусе, до мого оскверненого тіла і поселися в моїй недостойній тебе душі;

як ти, Ісусе, увійшов до дому Симона прокаженого і не відказався вечеряти з грішниками – так увійди милостиво в дім, хоч грішної, але розкаяної моєї душі.

Бо тобі належить усяка слава, честь і поклонення, з безначальним твоїм Отцем, і з пресвятим, і благим, і животворящим твоїм Духом, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва “Вірую Господи і Ісповідую” перед сповіддю текст

Вірую, Господи, і сповідую, що Ти єси воістину Христос, Син Бога Живого, що прийшов на світ грішників спасти, між якими я перший. Ще вірую, що це саме є Пречисте Тіло Твоє і це сама Чесна Кров Твоя. Молюся отже Тобі: помилуй мене, і прости мені провини мої: вільні й невільні, чи то в слові, чи ділі, свідомі й несвідомі; і сподоби мене неосудно причаститися Пречистих Твоїх Таїн на відпущення гріхів і на життя вічне. Амінь.

Молитва для жінки перед Сповіддю текст

Прийми, о Господи Боже, моє каяння істинне, бо по правді жалію за великі прогрішення мої і оплакую переступи мої. Не зважай, о Господи, на множество гріхів моїх, а подай мені велике милосердіє Твоє і прости мене. Як ласкаво прийняв Ти Петра Апостола, і жінку-хананейку, і Марії Магдалини щире покаяння, так вислухай і мене, відпусти мені тяжку вину мою і прийми мене в святу ласку Твою.

Перепрошую Тебе смиренно, Господи Боже мій, за легкодумність мою, прости й відпусти тяжкий гріх мій, не зо злоби согрішила я, а через неміч свою. Нині каюся і оплакую легкодумність свою, і не тому жалую, що на кару вічную заслужила, а що доброту й святість Твою зневажила й заслужила на гнів Твій. Не будуча кара смутить мене, а полумінь сумління пече душу й серце моє безустанно. Приклонивши коліна і проливаючи щиро сльози, молю Тебе, благий Господи мій, споглянь ще раз на мене, щиро бо плачу, істинно каюся, і помилуй мене.

Стидаюся, Господи мій, і не можу поглянути на Висоти Небесні, зненавиділа я гріх мій. Не бажаю більше робити його. Ти ж, милосердний Господи, молю Тебе смиренно, подай мені ласку Твого Духа Святого, щоби я могла схильності до гріха оминути і злі почування свої відкинути, щоби ніколи більш не грішити. Амінь.

Молитва після Сповіді (причастя) текст

Слава Тобі, Господи, слава Тобі, Царю, слава Тобі, Сотворителю мій і Спасителю, що не дав мені загинути в безодні гріхів, а врятував мене, як вирятував Петра, що потопав на морі. Славлю, величаю і дякую Тобі, Господи, за цю превеликую ласку. Та з вдячности за це постановляю любити лише Тебе й служити Тобі до останньої хвилини життя свого так, як Ти Сам цього бажаєш. Прийми, Ісусе Премилосердний, цю мою волю щиру й просвіти Своєю ласкою всемогутньою, щоб я дотримала того всього, що Тобі обіцяю.

Сповідь і Причастя — найважливіші Таїнства в життя православного християнина. Але далеко не кожен віруючий знає, як правильно до них підготуватися. Молитви перед сповіддю та причастям — важливий етап ретельної підготовки до очищення душі та прийняття Святих Христових Таїн.

Рейтинг: 5 - 7 Голосов