Сирники в духовці рецепт приготування
Інгредієнти:
- Зневоднений сир – 0,25 кг
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Цукровий пісок – 15 г
- Роздрібнена манна крупа – 10 г
- Кукурудзяний крохмаль – 8 г
- Ванільний цукор – 7 г
- Кам’яна сіль – щіпка
- Борошно пшеничне – для обвалення
- Олія –15 г (для обсмажування)
Кроки приготування сирників в духовці :
- У глибокій мисці з’єднайте сир, цукор, сіль, ванільний цукор та жовток курячого яйця. Додайте сюди ж манну крупу і кукурудзяний крохмаль, після чого все активно перемішайте до однорідної маси.
- Отримане тісто скачайте в ком, накрийте плівкою і відправте в холодильник для настоювання на півгодини.
- Охолоджене тісто викладіть на робочу поверхню, присипану борошном. Сформуйте із тіста довгастий валик діаметром 5-6 см.
- Розріжте тісто на медальйони завтовшки по 3 см, обваляйте їх у борошні з усіх боків.
- Кожен із сирників по черзі накрийте склянкою і, роблячи обертальні рухи по робочій поверхні, надайте заготівкам круглу форму (сирники при цьому будуть битися о внутрішні стінки склянки). Переверніть заготівки та повторіть процедуру.
- Перед тим як жарити сирники, сковороду поставте на плиту, влийте трохи олії та розігрійте, викладіть підготовлені сирники та обсмажте їх з обох боків до золотистого кольору.
- Обсмажені сирники з творога перенесіть у форму для запікання (розкладіть на пергаменті) і відправте до остаточного приготування в духовку, розігріту до +180 градусів на 10 хвилин.
- Подавайте сирники запечені в духовці гарячими разом із сметаною чи солодким варенням.
Домашні повітряні сирники в духовці – це ідеальна страва, яка легко готується і швидко з’їдається. А, використовуючи силіконові формочки, ви зможете створити міні-запіканки, які будуть ніжними, ароматними та мати прекрасну гладку форму. Смачного!
Показати коментарі