Друкувати
Сирники Клопотенко – це традиційна страва української кухні, яка відрізняється особливою ніжністю та ароматом. Названі на честь кулінарного експерта Євгена Клопотенко, ці сирники стали популярними завдяки своїй особливій техніці приготування. Головна особливість сирників клопотенка полягає у використанні сиру з невеликою кількістю борошна, що робить їх особливо ніжними та повітряними.

Рецепт сирників від Євгена Клопотенко

Інгредієнти:

  • Сир жирністю 9 % – 0,4 кг
  • Куряче яйце – 1 шт.
  • Борошно – 90 г
  • Цукровий пісок – 70 г
  • Соняшникова олія – для смаження
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Сіль – за смаком

Кроки приготування сирників Клопотенко:

  1. Сир викладіть у миску, вбийте яйце, внесіть звичайний цукор та ванільний, посоліть. Все вимішайте до однорідного стану за допомогою виделки або товкачки для картоплі.
  2. У миску до сирної маси всипте борошно і вимішайте тісто для майбутніх сирників.
  3. Руками, змоченими в олії, скачайте з сирного тіста кулі діаметром 30 – 40 мм. Отримані кульки придавіть та сформуйте круглі медальйони-сирники.
  4. Заготовки обваляйте з усіх боків у пшеничному борошні. При цьому намагайтеся не зіпсувати їхню форму.
  5. Сковороду з антипригарним покриттям поставте на середній вогонь, влийте олію, розігрійте, викладіть заготовки сирників і обсмажте їх з обох боків по 2-3 хвилини до золотистої скоринки.
  6. Вийміть смажені сирники з мукою зі сковороди на паперову серветку для видалення надлишків жиру.
  7. Готову страву від Клопотенко – сирники викладіть на плоску тарілку, посипте цукровою пудрою, змастіть варенням або сметаною і подавайте до столу.

Приготування сирників від клопотенка – це не лише отримання смачної страви, а й можливість поринути в історію української кулінарії. Наслідуючи секрети Клопотенка, ви зможете втілити в життя цю унікальну рецептуру і насолодитися автентичним смаком сирників разом із вашою родиною та друзями. Смачного!

Рейтинг