Рецепт сирників від Євгена Клопотенко
Інгредієнти:
- Сир жирністю 9 % – 0,4 кг
- Куряче яйце – 1 шт.
- Борошно – 90 г
- Цукровий пісок – 70 г
- Соняшникова олія – для смаження
- Ванільний цукор – 10 г
- Сіль – за смаком
Кроки приготування сирників Клопотенко:
- Сир викладіть у миску, вбийте яйце, внесіть звичайний цукор та ванільний, посоліть. Все вимішайте до однорідного стану за допомогою виделки або товкачки для картоплі.
- У миску до сирної маси всипте борошно і вимішайте тісто для майбутніх сирників.
- Руками, змоченими в олії, скачайте з сирного тіста кулі діаметром 30 – 40 мм. Отримані кульки придавіть та сформуйте круглі медальйони-сирники.
- Заготовки обваляйте з усіх боків у пшеничному борошні. При цьому намагайтеся не зіпсувати їхню форму.
- Сковороду з антипригарним покриттям поставте на середній вогонь, влийте олію, розігрійте, викладіть заготовки сирників і обсмажте їх з обох боків по 2-3 хвилини до золотистої скоринки.
- Вийміть смажені сирники з мукою зі сковороди на паперову серветку для видалення надлишків жиру.
- Готову страву від Клопотенко – сирники викладіть на плоску тарілку, посипте цукровою пудрою, змастіть варенням або сметаною і подавайте до столу.
Приготування сирників від клопотенка – це не лише отримання смачної страви, а й можливість поринути в історію української кулінарії. Наслідуючи секрети Клопотенка, ви зможете втілити в життя цю унікальну рецептуру і насолодитися автентичним смаком сирників разом із вашою родиною та друзями. Смачного!
Показати коментарі