Котлети з курки та яловичини – справжня класика м’ясних страв, яка користується популярністю у багатьох кухнях світу. Адже саме таке поєднання корисної для здоров’я яловичини та ніжного курячого м’яса створює їхній фірмовий і неповторний смак. М’ясо, подрібнене за допомогою м’ясорубки Бош має ніжну текстуру та аромат, що робить ці котлети ідеальним вибором як для дорослих, так і для дітей.
Готування котлет з курки та яловичини – це чудовий спосіб створити м’ясну страву, яка ідеально поєднується з будь-яким гарніром. Будь то картопляне пюре, овочі чи гречка, ці котлети стануть смачним доповненням до вашого обіду чи вечері. У цьому рецепті ми пропонуємо вам познайомитися з процесом приготування котлет із курки та яловичини прямо у вас на кухні. Приступимо до готування!
Котлети курячі необхідні інгредієнти:
- Куряче філе – 0,6 кг
- М’ясо яловичини – 0,2 кг
- Хлібний батон (несвіжий) – 60 г
- Молоко нежирне – 0,1 л
- Цибуля ріпчаста – 50 г
- Часник свіжий – 3 зубки
- Яйце куряче – 1 шт
- Перець чорний мелений, сіль кухонна – по пів чайної ложки
- Рослинна олія – 60 г
- Суміш сухих трав, приправи – до смаку
Технологія приготування котлети з курячого фаршу та яловичиною:
- Приготуйте м’ясний фарш самостійно, для чого м’ясо яловичини та птиці вимийте під проточною водою, обітріть паперовим рушником, зріжте з нього сухожилля, плівки та зайву шкірку і наріжте на невеликі шматки. За допомогою м’ясорубки по черзі подрібніть обидва види м’яса у фарш з використанням великої сітки-ножа, після чого готовий фарш ще раз пропустіть через м’ясорубку, замінивши решітку на дрібнішу. Викладіть готовий м’ясний фарш у глибоку миску та ретельно перемішайте.
- З хлібного батона зріжте кірку, наріжте м’якоть шматочками, покладіть в окремий посуд і замочіть у молоці або чистій воді. Дочекайтеся розбухання хліба і розштовхніть його за допомогою вилки до в’язкого однорідного стану.
- Цибулю і часник очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками, або пропустіть через м’ясорубку з дрібною решіткою.
- До миски з м’ясним фаршем додайте подрібнену цибулю, сіль, улюблені приправи і спеції, вбийте куряче яйце і внесіть вимочений у молоці хліб, попередньо пропущений через м’ясорубку. Усі інгредієнти ретельно перемішайте вручну та доведіть до однорідного стану. Для того, щоб фарш став еластичнішим, а котлети під час приготування не розпадалися – відбийте фарш о тверду поверхню протягом п’яти хвилин.
- Руками, змоченими в холодній воді, розділіть підготовлений фарш на порційні заготовки і сформуйтез них котлети необхідної форми у вигляді плескатого кола, овалу або човника. За бажанням – формуйте котлети будь-якої геометричної форми.
- Сковороду поставте на вогонь, влийте рослинне масло і розігрійте його доти, поки з нього не виділятимуться бульбашки повітря (розжарений стан). Викладіть у розігріте масло котлети і обсмажте їх з обох боків на середньому вогні до золотистої скоринки і повної готовності.
- Перевірте готовність страви (при розламуванні не повинно бути рожевого фаршу) та подавайте гарячі котлети з курки та яловичини до столу разом із картопляним пюре, відвареними кашами або макаронними виробами. Додайте улюблений соус, рубану зелень і насолоджуйтесь класичною стравою прямо у себе вдома!
Корисні поради при приготуванні котлет з філе курки
Для того, щоб котлети з курячого фаршу та яловичини вийшли максимально смачними та корисними, у процесі їх приготування бажано дотримуватись певних рекомендацій:
- По-перше, використовувати свіже м’ясо, а не заморожене. Це додасть вашій страві соковитості та поживних елементів.
- По-друге, для обсмажування котлет застосовуйте рослинну рафіновану олію, яка не виділятиме канцерогени в процесі розігріву.
- Ну і по-третє, віддавайте перевагу самостійно приготовленому фаршу. Це забезпечить натуральність та свіжість вашої страви. Адже ви точно знатимете, що в ньому немає добавок, консервантів чи зайвих інгредієнтів.
Виготовлення фаршу своїми руками може бути економічно вигідним варіантом, до того ж ви зможете вигадувати унікальні поєднання інгредієнтів та налаштовувати ступінь подрібнення фаршу (за рахунок встановлення відповідних решіток на м’ясорубку) під свої уподобання. Спробуйте приготувати фарш самостійно і насолоджуйтеся смаком та ароматом свіжих та якісних курячих котлет!
Смачного!