Креми для тортів, бісквіта, тістечок, печива та рулетів
Креми для бісквіта, торта і для вирівнювання тортів Українською
У цьому розділі ми розповідаємо про рецепти кремів для тортів, як приготувати креми для бісквіта, тортів, тістечок, печива та рулетів у домашніх умовах із різних інгредієнтів. Усі представлені нижче рецепти крему написані досвідченими кулінарами та перевірені часом, тому не турбуйтеся: приготування кремів за ними буде вдалим. Читайте, як зробити крем за одним із рецептів, запасайтеся необхідними інгредієнтами та приступайте до приготування!
Будь-який домашній торт, приготований власноруч, має неповторний смак, проте кожна господиня неодмінно не забуде його оригінально прикрасити. Креми для тортів, здатні надати торту і смаку, і вигляду.
Навіть найпростіший крем для торта є його невід’ємною частиною. Крем – важлива частина торта і бісквіта, яка, крім прикраси, покликана здійснити просочення кондитерського виробу. Саме крем робить звичайні коржі улюбленим багатьма десертом. Просочення торта кремом зв’язує між собою інші складові, створює смаковий ансамбль, забезпечуючи задоволення від “солодкого столу”.
Більшість рецептів крему для торта містять технологію зі збивання, тому приготуйтеся попрацювати міксером. Для деяких кремів (шоколадний, сирний, шарлотт та інші) ця операція не є обов’язковою. Там достатньо попрацювати віночком. Час збивання крему в кожному випадку своє, і залежить воно від компонентів, що входять до складу цього крему.
Основні види кондитерських кремів для тортів, бісквіта, тістечок, печива та рулетів
Існує велика кількість варіантів приготування крему для прикраси торта. Найбільш популярні заварний крем для торта, сметанний крем для торта, сирний крем для торта, крем чіз – також один з найпопулярніших кондитерських кремів який буває трьох різновидів: на маслі, на вершках і на шоколаді. Вважають, що оригінально оформити свою випічку краще масляним кремом для торта. Це, в основному, різновид крему для бісквітного торта.
Однак, придбавши невеликі навички, ви зможете нанести відмінні орнаменти за допомогою крему з вершків для торта, білкового крему, а також інших видів цього продукту. Основне завдання при приготуванні крему – домогтися необхідної консистенції. Це найважливіша умова успіху ваших зусиль при нанесенні дрібних візерунків на кулінарний виріб. Можна навіть приготувати крем для торта зі згущеного молока, зі збитих вершків з балончика, з шоколадної пасти.
Тому почнемо із класифікації. Ось основні види кремів які існують у кондитерстві:
- Заварний крем (він же кустард чи англійський крем);
- Курд – традиційний англійський заварний крем (як правило смак концентрується навколо фруктів або ягід, що додаються);
- Вершковий крем (основний елемент – жирні 35% вершки);
- Білковий крем (готується на основі яєчних білків);
- Олійний крем (робиться на базі олії);
- Сирний крем (у складі використовується сир);
- Сметанний крем (основний акцент на сметані або крем-фреш).
Креми використовують як у чистому вигляді, так і змішують один з одним для отримання більш цікавого результату. Але давайте розберемося по порядку з кожним різновидом, розглянемо технологію приготування та варіанти використання.
Заварні креми
Вершковий – ніжний, легкий. Хороший наповнювач для тістечка. Як прошарок можна використовувати тільки для бісквітів. Заварні креми підходять для просочення коржів (як, наприклад, у тортах “Наполеон” та “Медовий”), ними можна наповнювати еклери та профітролі, тарти та тарталетки, готувати Бостонський торт. Креми дуже ніжні, причому як за структурою, так і до смаку. Залежно від того, для чого ви плануєте його використовувати, можна приготувати крем більш щільним або рідким.
Курд (англійський заварний крем)
Курди являють собою особливий вид заварних кремів, весь акцент у яких на фруктовий або ягідний наповнювач. Вам напевно знайомий найвідоміший із них – лимонний курд. Це дуже ароматний крем із яскравим лимонним смаком.
Курди підходять для просочення бісквітних коржів, як начинки для капкейків і кексів, тартів і тарталеток, як соус до млинців та панкейків. Такі креми досить рідкі, форму їм не надати. Максимальна густота, якої можна досягти без шкоди смаку – стан густої сметани. Зберігати курд потрібно у герметичному контейнері у холодильнику. За таких умов він може легко прожити тиждень до споживання.
Вершковий крем
Це найпростіший вид кремів, вершковий. Він же “збиті вершки” чи “крем шантильї”. Його роблять на основі жирних 35% вершків, збиваючи із цукровою пудрою до пишного стану. Такий крем відрізняється легкістю та ніжним смаком. Він ідеально підходить для прикраси напоїв, з ним подають свіжі фрукти та ягоди, десерти та млинці.
Вершковий крем рекомендується використовувати безпосередньо перед подачею. Адже він має один недолік. Без додавання желатину або загусників він погано тримає форму і зберігати його можна не більше 2-3 годин. Тому я пропоную вам два рецепти: один простий базовий для подачі та другий, з желатином, який можна сміливо брати для прикрашання тортів, тістечок та десертів
Білкові креми
Білковий крем – збитий яєчний білок із цукром, пудра або сироп. Білкові креми можуть послужити начинкою для солодкої випічки, а також – для створення презентаційних елементів. Через те, що в нього повітряна, пишна консистенція, не годиться як прошарок. Білкові креми завжди дуже ніжні та повітряні.
Масляний крем
Масляний – найбільш популярний. Не розтікається, тримає форму – це чудовий матеріал для прикраси кондитерських виробів усілякими фігурами, квітами. Основу становить вершкове масло, яке має бути не солоним, без сторонніх запахів, присмаків.
Люди діляться на тих, хто любить масляні олійні креми, і тих, хто їх ненавидить. Хоч і дуже жирні на смак, масляний крем чудово тримає форму, з ними легко працювати. Як і будь-які креми, масляні можна підфарбовувати та ароматизувати. Ними можна прошаровувати та прикрашати торти та тістечка. Вони найуніверсальніші.
Сирні креми
Сирні креми завжди дуже смачні. А ще мають досить широку сферу застосування. Ви можете прошаровувати та прикрашати ними торти та тістечка, наповнювати трубочки та профітролі, є просто так із фруктами та ягодами. Як правило, в сирні креми не добавляють барвники, але їх ароматизують. Добре підходить ваніль.
Звичайно смак сирних кремів безпосередньо залежить від якості сиру. Тому намагайтеся брати свіжий, за жирністю 5%-9%. Найголовніше, щоб у ньому не було гіркоти, інакше це зіпсує крем.
Сметанні креми
Сметанні креми завжди дуже ніжні, з невеликою кислинкою. Смак кремів залежить від якості вибраних інгредієнтів, тому завжди звертайте на це увагу. Сметану використовуйте тільки свіжу, жирністю не менше 25-30%. Чим жирніший, тим краще. Можете взяти навіть сільську, але вона має бути без ознак бродіння. Перед роботою сметану потрібно добре охолодити, краще навіть додатково зробити холодну баню.
Існує кілька варіантів приготування кожного із перерахованих видів кремів для оформлення тортів, бісквітів, тістечок, печива, рулетів. Тільки при добре підібраному, приготовленому кремі, можна створити справжній витвір мистецтва, який стане головною стравою святкового столу.
Поради як зробити креми для бісквіта і торта:
- для надання крему необхідного відтінку можна використовувати як натуральні, так і синтетичні барвники;
- сметана, що використовується для сметанного крему, має бути з кислинкою, тому, якщо її недостатньо, додайте трохи лимонного соку;
- час зберігання кремів та тортів із приготовленими вами кремами обмежений. Так, заварний крем і крем для торта зі сметани зберігаються в холодильнику не більше 6 годин, масляний – до 36 годин, а ось білковий витримає три доби;
- залишки білкового крему – відмінний матеріал для приготування зефіру та основи торта “Пташине молоко” при додаванні до нього желатину та інших наповнювачів.
Однак це продукт, що швидко псується, необхідно зберігати його в холодному місці. Рецепти кремів для тортів відрізняються за способом приготування та складовими.